Šioms salotoms pagaminti reikės graikiško salotų sūrio, konservuotų avinžirnių. Daug skonio prideda kiaulienos šoninė. Naudojau karštai rūkytą pjaustytą šoninę. Pakepinau ją sausoje keptuvėje, kol lengvai apskrudo. Tada uždėjau ant popierinių rankšluosčių ir nusausinau.
Padažą gaminau iš alyvuogių aliejaus, obuolių sidro acto, garstyčių ir medaus.
Recepto kiekiai nurodyti vienai didesnei porcijai.
Salotos su sūriu ir avinžirniais
Paruošimo laikas – 10 min. Kiekis: 1 porcija
Ingredientai:
- 80 g (1/2 st.) vyšninių pomidorų, perpjautų į 4 dalis
- 50 g (1/3 st.) ilgavaisio agurko, smulkiai supjaustyto
- saujos aisbergo salotų, smulkiai supjaustytų
- 20 g (1/4 st.) juodųjų alyvuogių, perpjautų per pusę
- 40 g (1/3 st.) graikiško salotų sūrio, supjaustytų kubeliais
- 50 g (1/3 st.) konservuotų avinžirnių
- 40 g kiaulienos šoninės, supjaustytos nedideliais gabaliukais
- 1 valg. š. raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto
Padažui:
- 1/2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 a. š. obuolių sidro acto
- 1/2 a. š. garstyčių
- 1/2 a. š. medaus
Gaminimas
Sausoje keptuvėje pakepinti kiaulienos šoninę, kol ji lengvai apskrus. Galima uždėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Indelyje sumaišyti visus padažo ingredientus.
Į indą sudėti visus salotų ingredientus, užpilti padažu. Viską išmaišyti.