Atrodo puošniai ir elegantiškai, tad tikrai ant stalo ilgai neužsigulės.
Sūrio kamuoliukus geriausia paruošti iš anksto, likus kelioms valandoms iki patiekimo. Pagamintus sudėkite ant padėklo ar lėkštės ir laikykite šaldytuve.
Atėjus laikui nešti ant stalo, į kiekvieno kamuoliuko centrą įsmeikite po sūrią lazdelę.
Sūrio ir šoninės kamuoliukai
Reikės:
- 400 g kreminio sūrio
- 100 g smulkiai tarkuoto čederio sūrio (arba fermentinio)
- 100 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
- džiovintų česnakų miltelių (nebūtina)
- persilado prieskonių pagal skonį (arba naudokite kitus mėgstamus)
- druskos ir pipirų
- 6–8 riekelių plonai pjaustytos rūkytos šoninės
- 100–150 g graikinių riešutų, migdolų ar pekaninių karijų
- petražolių, svogūnų laiškų ar kitų žalumynų lapelių
- sūrių lazdelių (patiekti)
Kaip gaminti
Šoninę apkepkite sausoje keptuvėje, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus – ji turi būti kuo sausesnė. Susmulkinkite šoninę mažais gabaliukais.
Riešutus sukapokite ir sudėkite į lėkštę.
Dubenyje šaukštu ar maisto trintuvu sumaišykite kreminį sūrį su prieskoniais.
Sudėkite smulkiai tarkuotą sūrį, šoninę, smulkintas petražoles, svogūnų laiškus ar kitas žoleles, gerai išmaišykite.
Šaukštu kabinkite masės ir rankomis suformuokite rutuliuką. Dėkite ant riešutų ir pavoliokite, kad gražiai pasidengtų.
Išdėliokite kamuoliukus lėkštėje, kurioje juos patieksite, dėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek sutvirtėtų. Patiekiant į kiekvieno centrą įsmeikite po sūrią lazdelę.
Skanaus!