Kulinariniai eksperimentai ir noras skaniais patiekalais pamaloninti šeimą bei draugus – jau nemažai metų trunkanti Vaidės aistra.
Jos profesinis laukas – finansavimo pritraukimas, įvairūs finansiniai instrumentai, padedantys organizacijoms tvarkytis su jų vidiniais procesais. Kaip atgaivą ne visada romantiškam darbui moteris pasirinko kasdieninį sukiojimąsi virtuvėje. Ji ne tik gamina, bet ir savo patiekalų nuotraukomis bei aprašymais aktyviai dalijasi socialiniuose tinkluose.
„Maistas padeda sukurti bendrystę tiek šeimoje, tiek draugų rate. Turbūt ne veltui ir mūsų namų durys visą laiką atviros draugams. Ir patys su vyru Gintaru mielai lankomės svečiuose, skanaujame valgius, bendraujame ir džiaugiamės vieni kitais. Maistas man yra dalinimasis“, – kalbėjo V.Žygutytė-Steponavičienė.
Vis dėlto didžiausi Vaidės patiekalų ragautojai ir vertintojai yra jos vyras teisininkas ir politikas Gintaras Steponavičius (55 m.) bei jo vaikai iš ankstesnių santuokų Mykolas ir Urtė. Daugiau apie Vaidės kulinarinius atradimus skaitykite čia.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais ji pasidalijo keliais receptais. Kriaušių, pelėsinio sūrio ir maskarponės tartaletės – tai užkandis, kuris įtiks net patiems išrankiausiems. Išbandykite!
Kriaušių, pelėsinio sūrio ir maskarponės tartaletės
Tešlai reikės:
- 120 g sviesto
- 200 g kvietinių miltų
- žiupsnio druskos
- 1 kiaušinio
- 3–4 v. š. šalto vandens
Įdarui reikės:
- 250 g maskarponės
- 150 g pelėsinio sūrio (pvz., gorgoncolos ar kito sūrio su mėlynuoju pelėsiu)
- 3–4 kriaušių
- 2 v. š. grūstų pistacijų
- klevų sirupo (po 1 a. š. vienai tartaletei)
- kelių čiobrelių šakelių papuošti
Tešlai sumaišykite sviestą, miltus, druską, kiaušinį, įpilkite 3–4 valgomuosius šaukštus šalto vandens. Minkykite, kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų. Jei vis dar limpa, įberkite miltų, jei per sausa, įpilkite dar vandens. Susukite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent valandai.
Išklokite tešla tartalečių indus, subadykite šakute pagrindą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Maskarponę ir pelėsinį sūrį sumaišykite su kubeliais pjaustytomis kriaušėmis, pašlakstykite klevų sirupu, užberkite grūstų pistacijų, uždėkite po kriaušės griežinėlį ir čiobrelių šakelę. Kepkite apie 20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.