Kadangi mokyklos uždarytos, visa šeima sukinėjamės po namus, tad aš gaminu, gaminu, gaminu...
Šiandien dalinuosi karštų grikių salotų receptu – labai jas pamėgau, o kartu atradau žaliuosius grikius, kurie man patiko labiau nei įprasti.
Karštos grikių salotos
Reikės:
- 250 g grikių
- 6–8 saulėje džiovintų pomidorų
- 2 mažų cukinijų
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno
- 1/4 šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų
- žiupsnelio maltų aitriųjų paprikų
- 1 šaukštas balzaminio acto
- 0,5 šaukštelio cukraus
- pagal skonį druskos ir pipirų
Kaip gaminti
Svogūną ir cukinijas supjaustykite pusžiedžiais. Pomidorus susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite svogūnus ir kepkite, kol suminkštės. Suberkite cukinijas, saldžiąją papriką, aitriąją papriką, druską ir pipirus. Kepkite 5 min.
Suberkite cukrų, pilkite balzaminio acto, dėkite pomidorus ir kepkite dar 3–4 min.
Grikius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės ir sudėkite į lėkštes. Ant viršaus sudėkite kepintas daržoves ir išmaišykite.