Taip, supratote mane iš pusės žodžio, eime greičiau gaminti!
Vienam mėsainio paplotėliui reikės:
- 100 g brandintos smulkintos jautienos
- 100 g smulkintų krevečių
- 50 g smulkintos čioriso dešros
- 2 šaukštelių žuvų padažo
- 2 šaukštelių tarkuotų citrinžolių
- druskos, juodųjų pipirų
- šlakelio aliejaus
Visus paplotėlio ingredientus sumaišykite, gerai išminkykite. Rankas suvilgykite aliejumi, formuokite paplotėlį, paguldykite ant lentelės ir valandai palikite šaldymo kameroje.
Kepkite virš žarijų vidutinėje ar aukštoje temperatūroje 6–8 minutes kelis kartus apversdami.
Romesko padažui reikės:
- 3 paprikų
- 5–7 mažų saldžių pomidoriukų
- 125 ml trintų migdolų be luobelės
- 2 skiltelių česnako
- 1 šaukšto raudonojo vyno acto
- 1 šaukštelio rūkytos paprikos
- 70 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
- druskos, juodųjų pipirų
Paprikas sumeskite į žarijas ir vartydami kepkite, kol pajuoduos. Suvyniokite į foliją ir atvėsinkite. Išvyniokite, juodą odelę nuimkite, sėklytes išmeskite.
Paprikas, pomidoriukus, migdolus, actą ir rūkytos paprikos prieskonius dėkite į aukštą indą ir smulkinkite trintuvu iki vientisos masės. Trintuvui vis dar veikiant lėtai supilkite aliejų. Pagardinkite druska ir pipirais.
Taip pat reikės:
- Pekino kopūsto lapų
- mėsainio bandelės
Bandelę lengvai paskrudinkite, ant apatinės dalies klokite Pekino kopūsto lapus, paguldykite iškeptą paplotėlį, apliekite romesko padažu, uždenkite viršutine bandelės dalimi.