Taip pat galite pasitelkti fantaziją ir dėti daržoves bei prieskonius, kuriuos labiausiai mėgstate.
Reikės:
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 3 vidutinių bulvių
- 1 v. š. tarkuoto imbiero
- 250 g virtų arba konservuotų avinžirnių
- 1 brokolio galvos
- 1 paprikos
- šiek tiek aliejaus kepti
- šviežių kalendrų lapelių
- 1 v. š. ciberžolių
- 1 a. š. pankolių sėklų
- 1 a. š. džiovintų bazilikų
- šiek tiek Kajeno paprikos ir juodųjų pipirų
- druskos
- 1 skardinės neriebaus kokosų pieno
Kaip gaminti
Bulves nuplauname ir supjaustome kubeliais. Dedame į puodą su verdančiu vandeniu (vandens reikia 1 litro).
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame svogūnus su česnakais, pakepiname kelias minutes. Papriką supjaustome kubeliais ir dedame į keptuvę, supilame kokosų pieną ir kepame dar 5 minutes.
Brokolius supjaustome ir kartu su išvirtais arba konservuotais avinžirniais dedame į puodą, kur verda bulvės. Bulves vienas reikėtų pavirti apie 5 minutes.
Į puodą supilame pakepintus svogūnus, česnakus, papriką.
Sudedame visus prieskonius, išskyrus kalendrų lapus. Verdame dar apie 8–9 minutes.
Išvirtą troškinį gardiname kalendrų lapeliais.
Skanaus!
Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui „Sveikas receptas“.