Ir, sakyčiau, visai neprastai vakarienei. Aš vištieną patiekiau su kuskusu, bet taip pat puikiai tiktų ir ryžiai ar orkaitėje keptos bulvių skiltelės.
Apie šį receptą man papasakojo viena gera draugė, su kuria vis pasidaliname pietų ar vakarienės idėjomis. Esu jai labai dėkinga, nes patiekalas gavosi superinis.
Beje, galite rinktis ir kitas vištienos dalis, svarbu jos nebūtų labai didelės. Tad nieko nelaukę, keliaukite nusipirkti reikalingų ingredientų ir nudžiuginkite savo šeimyną nuostabia vakariene.
O jeigu norite, galite papildomai naudoti ir kitas mėgstamas daržoves.
Orkaitėje kepta vištiena su daržovėmis
6 porcijoms reikės:
- 6 vištienos kulšelių, be kaulo (galite naudoti kitas nedideles vištienos dalis)
- 5 vidutinio dydžio morkų
- 2 vidutinio dydžio mėlynųjų svogūnų
- 250 g slyvinių ar vyšninių pomidorų
- 250 g pievagrybių
- 1/3 arb. š. džiovintų raudonėlių
- druskos
- alyvuogių aliejaus
Prieskoniai vištienai:
- 1 arb. š. druskos
- 1 arb. š. saldžiosios paprikos
- 1 arb. š. česnako miltelių
- 0,5 arb. š. džiovintų raudonėlių
- 1/3 arb. š. kuminų miltelių
- 1/3 arb. š. džiovintų mairūnų
- 1/3arb. š. juodųjų pipirų
- ¼ arb. š. Kajeno paprikų
Kaip gaminti
Viename indelyje sumaišome visus prieskonius vištienai ir jais apibarstome vištienos dalis iš abiejų pusių. Jei norite, vištieną galite palikti marinuotis šaldytuve pernakt arba kelioms valandoms, bet galima kepti ir iškart.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
Morkas nulupame, supjaustome storesniais griežinėliais.
Svogūną nulupame, supjaustome skiltelėmis.
Pievagrybius perpjauname perpus.
Imame 2 kepimo indus (aš naudojau vieną didesnį, kitą mažesnį). Juose išdėliojame morkų griežinėlius, svogūno skilteles, pievagrybius ir pomidorus. Daržoves apibarstome druska, apšlakstome aliejumi ir išmaišome, kad visos daržovės tolygiai pasidengtų aliejumi.
Išdėliojame vištienos dalis tarp daržovių, vištieną apšlakstome aliejumi, lengvai įtriname. Kepame įkaitintoje orkaitėje 45–50 minučių. Ištraukus iš orkaitės apibarstome raudonėliais ir patiekiame.