„Šio recepto mane išmokė močiutė, kai man buvo 11 metų“, – prisipažino Ukrainoje žinomas šefas Savelijus Libkinas. Odesoje gimęs virtuvės žinovas šiuos pyragėlius ruošia su vištienos įdaru, bet paukštieną galima pakeisti ir kita mėsa, grybais ar daržovėmis.
Didelis šio patiekalo privalumas – tešla ruošiama su kefyru, o ne su mielėmis, tad nereikia laukti, kol ji pakils, o pyragėliai būna minkštutėliai.
Kefyrinės tešlos pyragėlių receptas
Reikės:
- 400 g miltų
- 2 kiaušinių trynių
- 150 g kefyro
- 50 g grietinės
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio cukraus
- sodos ant peilio galo
- 50 g aliejaus
Įdarui reikės:
- 500 g vištienos šlaunelių mėsos
- 30 g aliejaus
- 50 g svogūno
Kaip gaminti
Sumaišykite visus tešlai skirtus ingredientus ir užminkykite minkštą tešlą – ji turėtų nelipti prie rankų ir dubens. Palikite 30 minučių pailsėti.
Per tą laiką paruoškite įdarą: vištieną kepkite ant silpnos ugnies, kol iškeps, o tada sumalkite ją su svogūnu mėsmale ar maisto smulkintuvu.
Tešlą padalinkite į dvi dalis, kiekvieną iškočiokite gana plonu sluoksniu į stačiakampį ir aptepkite aliejumi. Išilgai ilgojo krašto dėkite įdaro (maždaug nykščio storio) ir suvyniokite tešlą į ritinį.
Rankas patepkite aliejumi ir delno šonu vyniotinį padalinkite į 6–8 nedidelius gabalėlius, kiekvieną delnu paspauskite, kad būtų apvalios formos, bet gana plokščias, užapvalinkite kraštus.
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol bus auksinės rudos spalvos.
Parengta pagal life.nv.ua