Paruošti lengva, greita ir paprasta, tad puikiai tiks tiek laukiant svečių, tiek norint palepinti mylimiausius žmones.
Vafliukai gardūs ir be jokio įdaro, bet jeigu norite šventiškesnio varianto, jis puikiai tiks.
Tad išsikepkite ir prisiminkite vaikystę.
Senoviniai vafliai
Reikės:
- 5 kiaušinių
- 200 g ištirpinto sviesto
- 200 g cukraus
- 200 g miltų
- vanilinio cukraus
Kremui reikės:
- 250 g maskarponės
- pusės skardinės karamelizuoto sutirštinto pieno
- 150 g plakamosios grietinėlės
Kaip gaminti
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo. Į masę supilkite ištirpintą sviestą, berkite persijotus miltus, viską gerai išplakite.
Gerai įkaitinkite vaflinę. Patepkite sviestu, pilkite tešlos ir kepkite vaflius.
Vos tik iškepusius iškart susukite, kitaip sukietės.
Kremui maskarponę išplakite su karamelizuotu sutirštintu pienu. Iki standumo išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į maskarponės kremą.
Sudėkite kremą į konditerinį maišelį ir pripildykite vaflius. Jei neturite konditerinio, tiks ir paprastas tvirtesnis maišelis – prakirpkite kampelį ir išpauskite kremą.
Skanaus!