Šiame recepte kiaušinių baltymus pakeitėme akvafaba – tai skystis, kuris lieka nupylus konservuotus avinžirnius. Iškepėme fantastiško skonio, lengvučius ir traškius sausainius „Amaretti“ su kakava ir riešutų pastos pertepimu.
„Amaretti“ su kakava
Reikės:
- 70 g atvėsintos akvafabos
- 75 g miltelinio cukraus (pudros)
- 85 g migdolų miltų
- 1 v. š. kakavos
- ¼ a. š. citrinos sulčių
- migdolų aromato
- migdolų riešutų pastos
Kaip gaminti
Akvafabą perkošiame per sietelį, kad neliktų avinžirnių dalelių.
Miltelinį cukrų sumaišome su kakavos milteliais.
Akvafabą plakikliu plakame iki lengvų putų. Įpilame citrinos sulčių. Plakame toliau ir beriame po 1 v. š. miltelinio cukraus. Prieš beriant kitą porciją reikia įsitikinti, kad prieš tai įberti cukraus milteliai ištirpo. Įpilame kelis lašus migdolų aromato ir išjungiame plaktuvą. Akvafaba turi būti išplakta iki standžių putų.
Beriame migdolų miltus ir atsargiai permaišome.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
Masę dedame į konditerinį maišelį ir skardoje formuojame nedidelius sausainius (iki 3 cm) palikdami, nedidelį (2–3 cm) tarpą.
Sausainius kepame iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. Po valandos padidiname temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepame dar 5 minutes.
Sausainius visiškai atvėsiname skardoje ir tik tada nuimame.
Tepame ant vieno sausainio riešutų pastą ir uždengiame kitu sausainiu.
Skanaus!
Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui „Sveikas receptas“.