Norėdami sutirštinti sriubą ispanai labai dažnai keptuvėje šlakelyje aliejaus apkepina nesmulkintas česnako skilteles su baltos duonos kubeliais, tada visa tai sutrina ir deda į sriubą. Aš jos netirštinau, nes norėjau skystesnės sriubos.
Kviečiu išbandyti ir jus.
Ispaniška daržovių sriuba
Reikės:
- 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno
- 6 skiltelių česnako
- 2 spalvotų paprikų
- 1 morkos
- 10 baltų pievagrybių
- 4 bulvių
- 2 pomidorų
- 1 šaukštelio rūkytos paprikos
- 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
- druskos ir pipirų pagal skonį
Kaip gaminti
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Daržoves susmulkinkite: svogūnus ir paprikas – kubeliais, morką – griežinėliais, grybus – ketvirčiais, o česnakus sutarkuokite.
Suberkite daržoves į keptuvę ir pakepinkite iki jos suminkštės (apie 5 min. ant vidutinės kaitros).
Berkite rūkytos paprikos miltelius ir išmaišykite. Sudėkite susmulkintus ar sutarkuotus pomidorus ir dar patroškinkite 3 min.
Sudėkite keptuvės turinį į puodą. Kubeliais supjaustykite bulves ir suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, kad apsemtų daržoves ir dar būtų 2 cm virš jų. Virkite, kol išvirs bulvės.
Berkite druską, pipirus ir čiobrelius. Pavirkite dar 10 min. Jei dėsite trintos duonos, reikėtų dėti pabaigoje ir pavirti, kol sriuba sutirštės.