Nesvarbu, kokia intensyvi diena lauktų, dizainerės darbų nepradeda be ilgamečio šeimos pusryčių ritualo.
„Tai mūsų nekintanti tradicija nuo senų laikų. Dar paauglystėje tėvai ryte mus žadindavo kavos pupelių ir mamos keptų tortų ar pyragų kvapu. Būdavo, susirenka visa šeima dar su pižamomis ir pradeda rytą pašnekesiais prie kavos puodelio“, – šypsodamasi prisiminė Justina Ieva.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais seserys pasidalijo keliais receptais. Išbandykite vištieną su kariu ir ananasais. Puikiai tiks savaitgalio pietums!
Vištiena su kariu ir ananasais
Reikės:
- 300–400 g vištų krūtinėlių
- 150 g šviežių ar konservuotų ananasų
- 1 svogūno
- 2–3 skiltelių česnako
- 3 pomidorų
- 3 cm imbiero
- 1–2 a. š. kario
- pusės aitriosios paprikos
- 4 v. š. sojų padažo
- 2–3 v. š. krakmolo
- augalinio aliejaus (kepti)
- druskos (pagal skonį)
Vištieną, ananasus, nuluptus pomidorus supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Sudėkite sukapotus svogūnus ir pakepinkite apie 2–3 min.
Vištieną pakepinkite apie 5 min. Po to sudėkite pomidorus, ananasus, prieskonius ir troškinkite apie 7 min. Galiausiai išmaišykite sojų padažą ir krakmolą. Maišydami kepinkite apie 5–7 min. Labai skanu patiekus su ryžiais.