Prancūzišką netikrą zuikį su sūriu pamėgo ir šeima, ir draugai – išbandykite ir jūs

2023 m. kovo 2 d. 16:38
Kristupas Krivickas, tinklaraščio „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ autorius
Receptas
Netikras zuikis – keptas maltos mėsos patiekalas, pagardintas prieskoniais, vaisiais, daržovėmis ar grybais. Kepinys tinka tiek šaltajam užkandžiui, tiek šventiniam stalui, patiekiant dar karštą, ką tik iškeptą.
Daugiau nuotraukų (2)
Šis zuikio receptas, pamėgtas mano draugų ir šeimos, išsiskiria intensyviu skoniu, kurį suteikia brandintas prancūziškas sūris.
Prancūziškas netikras zuikis
Reikės:
  • 1,5 kg kalakutienos faršo
  • 140 g manų kruopų
  • 150 ml pieno
  • 3 smulkintų kepintų svogūnų
  • 9 skiltelių smulkintų kepintų česnakų
  • 3 v. š. maltų džiovintų grybų
  • 3 v. š. sojų padažo
  • 3 kiaušinių
  • 240 g brandinto stipresnio kvapo ir skonio prancūziško sūrio (pvz., „Comte“)
  • druskos, pipirų, trupučio aliejaus
Manų kruopas 20 min. brinkinkite piene. Viską, išskyrus sūrį, sumaišykite į vientisą masę ir dėkite į kepimo indą ar ketaus keptuvę, prieš tai išteptą aliejumi. Sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais ir sukaišiokite į faršą.
Kepkite 40–50 min. netiesioginėje kaitroje 130–150 laipsnių temperatūroje. Zuikio vidinė temperatūra turėtų būti apie 76 laipsnius Celsijaus.
Garnyrui puikiai tiks virtos bulvės arba bulvių košė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.