Šis zuikio receptas, pamėgtas mano draugų ir šeimos, išsiskiria intensyviu skoniu, kurį suteikia brandintas prancūziškas sūris.
Prancūziškas netikras zuikis
Reikės:
- 1,5 kg kalakutienos faršo
- 140 g manų kruopų
- 150 ml pieno
- 3 smulkintų kepintų svogūnų
- 9 skiltelių smulkintų kepintų česnakų
- 3 v. š. maltų džiovintų grybų
- 3 v. š. sojų padažo
- 3 kiaušinių
- 240 g brandinto stipresnio kvapo ir skonio prancūziško sūrio (pvz., „Comte“)
- druskos, pipirų, trupučio aliejaus
Manų kruopas 20 min. brinkinkite piene. Viską, išskyrus sūrį, sumaišykite į vientisą masę ir dėkite į kepimo indą ar ketaus keptuvę, prieš tai išteptą aliejumi. Sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais ir sukaišiokite į faršą.
Kepkite 40–50 min. netiesioginėje kaitroje 130–150 laipsnių temperatūroje. Zuikio vidinė temperatūra turėtų būti apie 76 laipsnius Celsijaus.
Garnyrui puikiai tiks virtos bulvės arba bulvių košė.