Nuostabu tai, kad vištieną paruošite vos per 10 minučių – o likusį darbą už jus padarys orkaitė.
Tereikės sumaišyti alyvuogių aliejų su prieskoniais, sumaišyti jį su vištų blauzdelėmis, šlaunelėmis, ketvirčiais ar kitomis mėgstamomis paukštienos dalimis – ir sudėti į kepimo indą. O po to palaukti maždaug 40 minučių, kol vištiena ir bulvės iškeps.
Papildomai į kepimo indą galite įdėti per pusę perpjautų česnakų galvučių – bus dar daugiau aromato.
Patiekite šį lengvai paruošiamą patiekalą su šviežių daržovių salotomis.
Česnakinė vištiena su citrina ir bulvėmis
Reikės:
- 60 ml alyvuogių aliejaus
- 60 ml citrinos sulčių
- 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- 4–6 trintų česnako skiltelių
- 1 a. š. džiovintų čiobrelių
- 1 a. š. džiovintų raudonėlių
- druskos ir pipirų
- 6 vištienos blauzdelių, šlaunelių ar kitų mėgstamų dalių
- 6–8 bulvių, nuskustų ir supjaustytų gabalėliais (jei šviežios, gerai nuplaukite ir perpjaukite perpus)
- 1 citrinos, supjaustytos griežinėliais
Kaip gaminti
Dideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos žievelę, citrinos sultis, česnakus, prieskonius.
Sudėkite vištieną, bulves ir citrinos skilteles, viską išmaišykite. Sudėkite į kepimo indą, apliekite aliejumi su prieskoniais.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių arba kol vištiena iškeps ir bulvės suminkštės.
Skanaus!