Apie desertų kūrimą Monika seniau visai negalvojo – prie šios veiklos atėjo netikėtai, kai dėl sveikatos bėdų teko atsisakyti su kita mylima veikla, odos dirbinių kūrimu. Dabar ji jau turi naujų klientų, kurie į ją kreipiasi, prašydami pagaminti tortą ar kitokį skanėstą.
Daugiau apie ją skaitykite čia.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais moteris pasidalijo panakotos receptu. Šaldytas vasariškas desertas, kuriuo norisi mėgautis ir žiemą. Išbandykite!
Panakota
Panakota (panna cotta) – tradicinis itališkas desertas, pagamintas iš saldintos grietinėlės, sutirštintas želatina ir patiekiamas su įvairiais priedais.
Reikės:
- 4 g želatinos
- 28 g pieno arba vandens želatinai brinkinti
- 300 g riebios grietinėlės
- 200 g pieno
- 60 g cukraus
- vanilės esencijos arba vanilinio cukraus pagal skonį
Braškių sluoksniui reikės:
- 150 g šviežių arba šaldytų braškių
- 40 g cukraus
Želatiną išbrinkinkite piene arba vandenyje. Grietinėlę, pieną, vanilę užvirinkite puode, nukelkite nuo ugnies. Sudėkite brinkintą želatiną. Supilstykite į pasirinktus indelius palikdami vietos papuošimui ir braškių sluoksniui. Palaukite, kol atvės, dėkite į šaldytuvą.
Panakotai sutvirtėjus sudėkite braškių sluoksnį, kurį pasigaminsite trintas braškes (šviežias arba šaldytas) užvirę su cukrumi. Kai atvės, užpilkite sluoksnį į panakotos indelius. Puošti galima įvairiomis uogomis.