Nesvarbu, kokia intensyvi diena lauktų, dizainerės darbų nepradeda be ilgamečio šeimos pusryčių ritualo.
„Tai mūsų nekintanti tradicija nuo senų laikų. Dar paauglystėje tėvai ryte mus žadindavo kavos pupelių ir mamos keptų tortų ar pyragų kvapu. Būdavo, susirenka visa šeima dar su pižamomis ir pradeda rytą pašnekesiais prie kavos puodelio“, – šypsodamasi prisiminė Justina Ieva.
Pas seseris atvykę svečiai saldumynų atrastų visada. Bene populiariausias ir daug metų nenukarūnuojamas desertas jų šeimose – naminis „Tinginys“, kurį dizainerės dažnai gamina kartu. Kai tik turi progą, seserys Steponavičiūtės mėgsta virtuvėje suktis dviese. Ir gardžiai ruošia ne tik nepakeičiamą desertą – „Tinginį“.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais seserys pasidalijo šio skanėsto receptu. Pasigaminkite ir pasilepinkite!
„Tinginys“
Reikės:
- 5 pakelių sausainių „Gaidelis“ (tinka ir kiti į juos panašūs)
- 1 pakelio sviesto
- 1 skardinės sutirštinto pieno
- pusės stiklinės kakavos (ar pagal skonį)
Sulaužykite sausainius maždaug 2 cm gabaliukais. Ant lėtos ugnies ištirpinkite sviestą, į jį supilkite sutirštintą pieną, suberkite kakavą. Gerai išmaišykite.
Šią masę pilkite ant susmulkintų sausainių, kol nesustingo. Supilkite į norimą formą arba maistiniame celofane suformuokite pailgos formos stačiakampius. Leiskite atvėsti.