Šio paprastai paruošiamo pyrago tešla panaši į kekso, o obuoliai suteikia jam gaivumo ir dar daugiau gero skonio. Tik rinkitės rūgščius arba saldžiarūgščius ir kietesnius obuolius – tuomet rezultatas tikrai nenuvils.
Obuolių pyragas
Reikės:
- 160 g miltų
- 115 g sviesto
- 4 nedidelių obuolių
- 100 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 20 g kukurūzų krakmolo
- vanilinio cukraus
- 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- 2 v. š. citrinos sulčių
- 2 v. š. pieno
- 1 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 2-3 v. š. apelsinų, abrikosų ar kito džemo (nebūtina)
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, šonus ištepkite riebalais.
Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakite apie 3 minutes. Toliau plakdami po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite citrinos sultis ir žievelę, pieną.
Atskirame inde sumaišykite miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius ir druską. Atsargiai sumaišykite su sviesto, kiaušinių ir cukraus mase.
Obuolius nulupkite, perpjaukite perpus, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis, tačiau neperpjaukite iki galo, kad puselė liktų tvirta.
Tešlą supilkite į kepimo formą, ant viršaus išdėliokite obuolius, lengvai įspauskite į tešlą.
Aptepkite džemu ir dėkite pyragą kepti.
Kepkite apie 50 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.