Apie desertų kūrimą Monika seniau visai negalvojo – prie šios veiklos atėjo netikėtai, kai dėl sveikatos bėdų teko atsisakyti su kita mylima veikla, odos dirbinių kūrimu.
Dabar ji jau turi naujų klientų, kurie į ją kreipiasi, prašydami pagaminti tortą ar kitokį skanėstą. Daugiau apie ją skaitykite čia.
Dalijamės Monikos receptu. Išbandykite!
Pyragaičiai ant pagaliuko (Cake pops)
Špinatų biskvitui reikės:
- 2 kiaušinių
- 100 g šviežių špinatų
- 160 g miltų
- 200 g cukraus
- 120 g alyvuogių aliejaus
- 8 g kepimo miltelių
- 6 g citrinų sulčių
- 4 g vanilinio cukraus
Maskarponės kremui reikės:
- 100 g maskarponės
- 80 g riebios grietinėlės
- 25 g miltelinio cukraus
- vanilinio cukraus arba esencijos – pagal skonį
Glaistui reikės:
- 100 g mėgstamo tirpinto šokolado
Kaip gaminti
Špinatus susmulkinkite ir virtuviniu kombainu, koktelių plaktuvu ar rankiniu elektriniu trintuvu sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir aliejumi iki vientisos masės.
Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol viskas pabals ir masė padvigubės. Supilkite špinatų masę, išmaišykite. Supilkite išsijotus miltus su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišykite. Kepkite kepimo formoje, išklotoje kepimo popieriumi, iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku – įsmeigus jį į biskvitą ir ištraukus smeigtukas turi likti sausas, neaplipęs tešla. Biskvitą atvėsinkite.
Maskarponės kremui skirtus produktus sudėkite į dubenį ir viską išplakite. Atvėsusį biskvitą sutrupinkite (kombaino smulkintuvu), sumaišykite su pagamintu kremu. Masė turi būti minkšta, elastinga. Iš jos formuokite rutuliukus. Pagaliukams galima naudoti ir popierinius šiaudelius. Smeikite pagaliuką į suformuotą rutuliuką ir merkite į tirpintą šokoladą. Pyragaičiams puošti galima naudoti įvairius pabarstukus, džiovintus vaisius, skirtingų spalvų šokoladą.