Tad dalinuosi receptu, pagal kurį gaminu jau kelis metus, ir būtent tuomet, kai nesinori ilgai stovėti virtuvėje. Jei mėgstate kepsnius su grybų padažu, tai čia realiai tas pats, tik paprastesnis variantas.
Vištiena su pievagrybiais
Reikės:
- 450 g vištienos krūtinėlės filė
- 1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio baltųjų pipirų
- 1/2 šaukštelio česnakinės druskos
- 2 šaukštų sviesto
- 300 g pievagrybių
- 3 skiltelių česnako
- 1 šaukšto medaus
- 1 šaukšto garstyčių (naudoju kremines geltonas)
- 200 ml vištienos sultinio
- 2 šaukštų miltų
- šlakelio pieno, jei reikia (čia tuo atveju, jei padažas bus tirštas ir reikės praskiesti)
- kelių šakelių krapų
Kaip gaminti
Vištienos filė perpjauname į tris dalis lyg kepsniui. Pagardiname druska, pipirais, česnakine druska ir rūkyta paprika. Gerai ištriname prieskoniais.
Keptuvėje šlakelyje aliejaus apkepame iš abiejų pusių vištienos kepsnius. Išimame iš keptuvės ir atidedame, kol prireiks.
Į keptuvę sudedame sviestą ir ištirpiname. Dedame smulkintus česnakus, pievagrybius ir leidžiame grybams suminkštėti, šiek tiek apkepti. Dedame medų ir garstyčias, maišome, kol medus ištirps ir masė taps vientisa.
Beriame miltus ir maišome, kad gautųsi košelė. Vis maišant pamažu supilame sultinį ir maišome, kol gausis kreminis padažas.
Sudedame į keptuvę iškeptą vištieną ir leidžiame ant vidutinės kaitros dar 10 min. pavirti (aš dedu į orkaitę uždengus dangčiu).
Likus 1 min. iki virimo pabaigos beriu smulkintus krapus ir išjungiu kaitrą.
Skanaus!