Purūs ir minkšti blynai su rikota: Ingrida rekomenduoja šį receptą

2023 m. vasario 21 d. 08:02
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Rikotos sūris nėra labai dažnas mano virtuvėje. Parduotuvėje užtaikius akciją panorau iškepti šeimai blynų su rikota. Žinojau, kad jie bus purūs ir minkšti. Taip ir pavyko.  
Daugiau nuotraukų (1)
Galbūt pasinaudosite šiuo receptu per Užgavėnes ir iškepsite šeimai blynų. 
Porcijos 3. Užtruksite apie 20 min.
Blynai su rikotos sūriu
Reikės:
  • 2 kiaušinių;
  • 2 v. š. cukraus;
  • 250 g rikotos sūrio;
  • 100 ml pieno;
  • 250 ml miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • žiupsnio druskos;
  • aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Kiaušinius išsukame su druska, cukrumi ir vanile. Į gautą masę supilame pieną, sudedame rikotos sūrį. Gerai išmaišome. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. 
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus. Kepame blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps. 
Valgome tiesiog vienus, su uogomis, uogiene ar grietine. 
blynų receptaiBlynairikota
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.