Grybų sriuba su sūriu: receptas, kuriuo verta dalintis

2023 m. vasario 20 d. 13:17
„Samčio užrašai“
Receptas
Nuo ryto sukuosi virtuvėje, nes norėjosi super paprasto maisto, o ypač sriubos. Visų pageidavimai išpildyti, tad dalinuosi labai skanios grybų sriubos receptu.
Daugiau nuotraukų (1)
Grybų sriuba
Reikės:
  • 400 g baltų pievagrybių
  • 2 svogūnų
  • 4 skiltelių česnako
  • 150 ml grietinėlės
  • 1 l daržovių sultinio
  • 100 g pelėsinio sūrio
  • druskos ir pipirų pagal skonį
Kaip gaminti
Keptuvėje šlakelyje aliejaus pakepiname smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai daržovės suminkštės, dedame smulkintus pievagrybius ir maišant pakepiname 5–7 min., kol grybai suminkštės ir apskrus. 
Dedame į puodą, užpilame verdančiu sultiniu ir paverdame 10 min. Supilame grietinėlę, dedame mažais gabaliukais laužytą sūrį ir išmaišius paverdame 1–2 min. Sutriname iki norimo tirštumo.
Pagardiname druska ir pipirais (reguliuokite skonį pagal sultinio sūrumą).
sriubagrybaipievagrybiai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.