Grybų sriuba
Reikės:
- 400 g baltų pievagrybių
- 2 svogūnų
- 4 skiltelių česnako
- 150 ml grietinėlės
- 1 l daržovių sultinio
- 100 g pelėsinio sūrio
- druskos ir pipirų pagal skonį
Kaip gaminti
Keptuvėje šlakelyje aliejaus pakepiname smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai daržovės suminkštės, dedame smulkintus pievagrybius ir maišant pakepiname 5–7 min., kol grybai suminkštės ir apskrus.
Dedame į puodą, užpilame verdančiu sultiniu ir paverdame 10 min. Supilame grietinėlę, dedame mažais gabaliukais laužytą sūrį ir išmaišius paverdame 1–2 min. Sutriname iki norimo tirštumo.
Pagardiname druska ir pipirais (reguliuokite skonį pagal sultinio sūrumą).