Salotoms reikės:
- 1 didelio burokėlio
- 12 vnt. džiovintų slyvų
- ½ stiklinės graikinių riešutų
- 1 a. š. medaus ar klevų sirupo
- ½ citrinos sulčių
- žiupsnelio aitriųjų paprikų
- druskos pagal skonį
Kaip gaminti
Sutarkuojame burokėlį.
Į dubenėlį pilame citrinos sultis, dedame medų, pagardiname druska, aitriosiomis paprikomis ir gerai išmaišome.
Pilame ant burokėlių, permaišome ir paliekame marinuotis.
Riešutus ir slyvas gerai nuplauname ir supjaustome.
Atskirame dubenyje sumaišome riešutus, slyvas ir burokėlius (be marinato), gerai permaišome ir tiekiame.
Skanaus!
Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui „Sveikas receptas“.