Kuršėnų vyniotinis su maskarpone
Tešlai reikės:
- 4 kiaušinių
- 4 šaukštų cukraus
- 4 šaukštų miltų
Kremui reikės:
- 200 g maskarponės sūrio
- 200 g grietinėlės
- 100 g miltelinio cukraus
- 1 citrinos žievelės
- 1/2 citrinos sulčių
Kaip gaminti
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
Trynius išplakite su cukrumi, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Baltymus išplakite iki standumo. Baltymų masę atsargiai įmaišykite į trynių masę.
Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi ir supilkite tešlą. Tolygiai paskleiskite per visą kepimo skardą. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15–20 min., kol gražiai iškeps.
Virtuvinį rankšluostį pabarstykite cukraus pudra, ant jo dėkite iškeptą biskvita ir susukite volelį. Padėkite atvėsti.
Kremui grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi ir citrinos žievele. Įmaišykite maskarponę, įspauskite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
Atvėrusi biskvitą išvyniokite ir pertepkite kremu. Susukite ir dėkite į šaldytuvą 2–3 val.
Aš apibarsčiau sezamų sėklomis.