Kuršėnų vyniotinis su maskarpone: desertas, nukeliantis į vaikystę

2023 m. vasario 19 d. 17:17
„Samčio užrašai“
Receptas
Dalinuosi Kuršėnų vyniotinio receptu, kad savaitgalis būtų tobulas.
Daugiau nuotraukų (2)
Kuršėnų vyniotinis su maskarpone
Tešlai reikės:
  • 4 kiaušinių
  • 4 šaukštų cukraus
  • 4 šaukštų miltų
Kremui reikės:
  • 200 g maskarponės sūrio
  • 200 g grietinėlės
  • 100 g miltelinio cukraus
  • 1 citrinos žievelės
  • 1/2 citrinos sulčių
Kaip gaminti
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
Trynius išplakite su cukrumi, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Baltymus išplakite iki standumo. Baltymų masę atsargiai įmaišykite į trynių masę.
Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi ir supilkite tešlą. Tolygiai paskleiskite per visą kepimo skardą. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15–20 min., kol gražiai iškeps.
Virtuvinį rankšluostį pabarstykite cukraus pudra, ant jo dėkite iškeptą biskvita ir susukite volelį. Padėkite atvėsti.
Kremui grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi ir citrinos žievele. Įmaišykite maskarponę, įspauskite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
Atvėrusi biskvitą išvyniokite ir pertepkite kremu. Susukite ir dėkite į šaldytuvą 2–3 val.
Aš apibarsčiau sezamų sėklomis.
vyniotinisKuršėnaireceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.