Dalijamės receptu, kuris dar nieko nenuvylė.
Čirviniai blynai
Reikės:
- 300 g kvietinių miltų
- 3 kiaušinių
- 100 g sviesto
- 2 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio vanilinio cukraus ir druskos
- 3 v. š. cukraus
- 2/3 stiklinės pieno
- 1/3 stiklinės gazuoto mineralinio vandens
Kaip gaminti
Ištirpinkite sviestą ir palikite atvėsti.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi, kol masė pabals ir bus vientisa.
Į masę supilkite sviestą, pieną ir gazuotą mineralinį vandenį, viską supilkite į miltus, užmaišykite tešlą.
Išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite juos į tešlą, gerai išmaišykite.
Blynus kepkite gerai įkaitintoje čirvinių blynų keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Skanaukite su mėgstama uogiene, šviežiomis uogomis, aplaistykite tirpintu šokoladu arba apibarstykite milteliniu cukrumi.