Šiek tiek pridėjau nuo savęs, bet per daug nuo recepto nenutolau. Ir gavosi labai skanūs kiaulienos sprandinės suktinukai su faršu ir džiovintų baravykų bei daržovių įdaru.
Skubu receptu dalintis su jumis.
Sprandinės suktinukai su faršu, baravykais ir daržovėmis
Porcijos 6. Užtruksite apie 1 val.
Reikės:
- 6 sprandinės pjausnių;
- žiupsnio druskos;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- 1 a. š. persilado prieskonių;
- šlakelio aliejaus kepti;
- miltų suktinukams apvolioti.
Įdarui:
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- 1 saujelės džiovintų baravykų;
- 1 v. š. sviesto;
- 500 g faršo;
- žiupsnio druskos;
- žiupsnio pipirų.
Troškinimui:
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- 1 skiltelės česnako;
- 0,5 poro;
- šlakelio aliejaus;
- 2 lauro lapų;
- žiupsnio druskos;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- 300 ml vandens;
- 200 ml grietinėlės;
- 1 v. š. kukurūzų miltų;
- 1 v. š. smulkintų krapų, svogūnų laiškų.
Kaip gaminti
Džiovintus baravykus užpilame karštu vandeniu ir paliekame.
Sprandinės pjausnius pamušame virtuviniu plaktuku. Pabarstome druska, pipirais ir persilado prieskoniais.
Daržoves įdarui nulupame. Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais. Keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame smulkintas daržoves ir džiovintus grybus. Pakepiname keletą min. Į kiaulienos faršą sudedame keptuvės turinį. Pagardiname druska ir pipirais. Masę gerai išmaišome.
Ant sprandinės gabalėlių dedame paruošto įdaro. Suvyniojame suktinuką. Galima šiek tiek persmeigti virtuviniais iešmeliais, kad kepant suktinukai neišsiskleistų. Juos apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol suktinukai gražiai apskrus.
Troškinimui skirtas daržoves nulupame, gražiai nuplauname. Svogūną, porą ir česnaką pasmulkiname, morką sutarkuojame. Troškintuve įkaitiname šlakelį aliejaus. Sudedame ir pakepiname daržoves, kol šios šiek tiek suminkštės. Sudedame suktinukus. Pabarstome druska, pipirais, įdedame lauro lapus ir užpilame vandeniu. Patroškiname apie 20 min.
Į grietinėlę suberiame kukurūzų miltus ir gerai išmaišome, kad neliktų miltų gumuliukų. Supilame į troškintuvą ir pakaitiname, kol padažas sutirštės. Pabarstome žalumynais.
Valgėme su bulvių koše ir marinuotais agurkais.