Be to, tai puikus būdas į mitybą įtraukti daugiau daržovių.
Tad išbandykite ir patiekite su mėgstamais pikantiškais ar saldžiais priedais.
Špinatų lietiniai
Reikės:
- 100 g šviežių špinatų
- 3 kiaušinių
- 200 ml pieno
- 250 ml vandens
- 260 g miltų
- žiupsnelio druskos
- 3 v. š. aliejaus
Kaip gaminti
Špinatų lapus nuplaukite, pašalinkite kotelius. Suberkite į smulkintuvą, supilkite pieną, vandenį ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
Įmuškite kiaušinius, įpilkite aliejaus ir suplakite. Pagardinkite druska, įsijokite miltus, sumaišykite.
Leiskite tešlai bent 10 min. pastovėti.
Kepkite blynus gerai įkaitintoje keptuvėje.
Patiekite su sūdyta lašiša, ikrais, grietine, o jei norisi saldžiai – uogomis, uogiene ar šokoladu.