Apie desertų kūrimą Monika seniau visai negalvojo – prie šios veiklos atėjo netikėtai, kai dėl sveikatos bėdų teko atsisakyti su kita mylima veikla, odos dirbinių kūrimu.
Dabar ji jau turi naujų klientų, kurie į ją kreipiasi, prašydami pagaminti tortą ar kitokį skanėstą.
Daugiau apie ją skaitykite čia.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais moteris pasidalijo šokoladinio pyrago receptu. Išbandykite!
Šokoladinis pyragas su šviežiomis figomis
Reikės:
- 180 g miltų
- 8 g kepimo miltelių
- 55 g kakavos
- žiupsnelio druskos
- 60 g kambario temperatūros sviesto
- 60 g alyvuogių aliejaus
- 250 g cukraus
- 2 didelių kiaušinių
- šaukštelio vanilinio cukraus
- 160 g pieno
- 3 didelių figų
Kaip gaminti
Sumaišykite visus sausus produktus dubenyje (išskyrus cukrų ir vanilę). Sudėkite susmulkintas figas į atskirą dubenį, sumaišykite su 2 šaukštais miltų – taip figos išliks visame pyrage tolygiai, nenugrims į dugną.
Elektriniu smulkintuvu arba plaktuvu suplakite atskirame dubenyje aliejų su sviestu. Plakite apie 4–5 minutes, kol viskas susijungs. Gautą masę sumaišykite su cukrumi ir vanile, vėl plakite, kol viskas ištirps. Sudėkite kiaušinius, vėl plakite iki susidarys vientisa masė.
Sumaišykite viską su pienu, palaipsniui berkite miltus. Maišykite mentele, kol viskas susijungs. Suberkite figas, atsargiai išmaišykite. Supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Tikrinkite mediniu smeigtuku, ar iškepė, – jis turi likti sausas. Iškepusį pyragą gerai atvėsinkite. Puoškite šviežiomis figomis, galima padengti lydytu mėgstamu šokoladu.