Šokoladinis pyragas su šviežiomis figomis: desertų kūrėja Monika dalijasi receptu

2023 m. vasario 17 d. 17:11
Receptas
Kai iš Klaipėdos kilusi, dabar Vilniuje gyvenanti Monika Jurgelevičienė (34 m.) vakare užmigdo vaikus, 8 m. dukrelę Godą ir 2 m. sūnelį Ugnių, pati apie poilsį negalvoja: traukia į virtuvę ir iki paryčių kepa tortus, eklerus bei pyragaičius. Kadangi šios veiklos, pavadintos „Ugnius kepa“, ėmėsi gana neseniai, labai nerimauja dėl to, ar klientams įtiks jos gaminių skonis, bet visuomet sulaukia teigiamų atsiliepimų.
Daugiau nuotraukų (1)
Apie desertų kūrimą Monika seniau visai negalvojo – prie šios veiklos atėjo netikėtai, kai dėl sveikatos bėdų teko atsisakyti su kita mylima veikla, odos dirbinių kūrimu.
Dabar ji jau turi naujų klientų, kurie į ją kreipiasi, prašydami pagaminti tortą ar kitokį skanėstą.
Daugiau apie ją skaitykite čia.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais moteris pasidalijo šokoladinio pyrago receptu. Išbandykite!
Šokoladinis pyragas su šviežiomis figomis
Reikės:
  • 180 g miltų
  • 8 g kepimo miltelių
  • 55 g kakavos
  • žiupsnelio druskos
  • 60 g kambario temperatūros sviesto
  • 60 g alyvuogių aliejaus
  • 250 g cukraus
  • 2 didelių kiaušinių
  • šaukštelio vanilinio cukraus
  • 160 g pieno
  • 3 didelių figų
Kaip gaminti
Sumaišykite visus sausus produktus dubenyje (išskyrus cukrų ir vanilę). Sudėkite susmulkintas figas į atskirą dubenį, sumaišykite su 2 šaukštais miltų – taip figos išliks visame pyrage tolygiai, nenugrims į dugną.
Elektriniu smulkintuvu arba plaktuvu suplakite atskirame dubenyje aliejų su sviestu. Plakite apie 4–5 minutes, kol viskas susijungs. Gautą masę sumaišykite su cukrumi ir vanile, vėl plakite, kol viskas ištirps. Sudėkite kiaušinius, vėl plakite iki susidarys vientisa masė.
Sumaišykite viską su pienu, palaipsniui berkite miltus. Maišykite mentele, kol viskas susijungs. Suberkite figas, atsargiai išmaišykite. Supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Tikrinkite mediniu smeigtuku, ar iškepė, – jis turi likti sausas. Iškepusį pyragą gerai atvėsinkite. Puoškite šviežiomis figomis, galima padengti lydytu mėgstamu šokoladu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.