Patys tikriausi naminiai čeburekai: receptas, kurį verta užsirašyti

2023 m. vasario 16 d. 15:32
„Riebus katinas“
Receptas
Yra čeburekai, ir yra teisingi čeburekai. Čeburekais vadinu visus čeburekus, parduodamus čeburekinėse, nes juose mėsos būna kelis kartus mažiau nei tešlos.
Daugiau nuotraukų (15)
Teisingus čeburekus gaminame namie. Naminiuose čeburekuose, bent jau mūsų šeimoje, mėsos kiekis yra proporcingas tešlos kiekiui.
Valgydamas teisingą čebureką tu nevargsi ieškodamas jame mėsos – jos atsikąsi su kiekvienu čebureko kąsniu. Jausi svogūnų, česnakų bei krapų aromatą.
Tad šiandien su jumis ir pasidalinsiu teisingų čeburekų receptu.
Pradėkime nuo produktų, kurių reikės 5 čeburekams pasigaminti.
Ingredientai įdarui:
  • 250 g maltos kiaulienos
  • 250 g maltos jautienos
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 1 kiaušinis
  • 1 žiupsnelis krapų
  • 4 skiltelės česnako
  • druska, pipirai pagal skonį
Ingredientai tešlai:
  • 450–500 g miltų
  • 350 ml vandens
  • 3 v. š. aliejaus
  • 1 a. š. druskos
Kaip gaminti
Pirmiausia pasiruoškime čeburekų įdarą. Į dubenį sudedame mėsą, susmulkintus česnakus, svogūnus, krapus, druską, pipirus, kiaušinį. Mes mėgstame svogūnus, ir kad jų skonis nepranyktų mėsoje, juos pjaustome kiek stambiau.
Visą turinį gerai išmaišę padedame į šoną, kad mėsoje pasiskirstytų prieskoniai, ir imamės tešlos gamybos.
Į indą su šiltu vandeniu įpilame 3 valgomuosius šaukštus aliejaus, įdedame 1 a. š. druskos ir gerai išmaišome. Į kitą indą įdedame 1/3 reikiamo kiekio miltų, ir užpylę pasigamintu skysčiu, maišome. Gerai išmaišę dedame vėl šiek tiek miltų ir pildami vandenį vėl maišome.
Tešla turi gautis lyg lipni, bet nekibti prie rankų. Nepersistenkit su miltais. Aš specialiai parašiau netikslų miltų kiekį, kad jūs patys, minkydami tešlą, nuspręstumėt, koks kiekis yra optimalus.
Pasigaminę tešlą suskirstome ją į 5 vienodus kamuoliukus, iš kurių ir formuosime čeburekus.
Ant miltais pabarstyto stalo plonai iškočioję čeburekų tešlą ant jos dėkite įdarą. O užlenkę tešlą taip, kad ji paslėptų įdarą, šakute padarykite joje įspaudus, kad kepant čeburekai neišsižiotų. Kad šakutė nekibtų prie tešlos, ją prieš tai sušlapinkit vandeniu.
Kepkite keptuvėje, į kurią įpilkite tiek aliejaus, kad paguldyti čeburekai nebūtų visiškai apsemti, o tik iki pusės. Kelias minutes apkepus vieną pusę, čeburekus apverskite ir kepkit dar kelias minutes.
O tada skanaus. Aš asmeniškai įveikiu tik 1,5 čebureko, ir tai tik tada, kai būnu labai alkanas. Šiaip vieno man asmeniškai per akis.
Čeburekaireceptastešla
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.