Tradiciškai jie ruošiami iš mielinės tešlos, tačiau norėdamos pyragą pagaminti greičiau, šeimininkės vis dažniau naudoja bemielę tešlą.
Paprastai šis pyragas ruošiamas su obuoliais, slyvomis ar kriaušėmis, tačiau galima išbandyti ir konservuotus ar šaldytus vaisius ar uogas.
Ruošdami šį pyragą užtruksite 15 minučių, kepti reikės 45 minutes.
Vokiškas trupininis pyragas su obuoliais
Reikės:
- 115 g sviesto, kambario temperatūros
- 200 g cukraus
- 2 didelių kiaušinių
- 260 g kvietinių miltų
- druskos ant šaukštelio galo
- 1,5 a. š. kepimo miltelių
- 1 citrinos tarkuotos žievelės
- 120 ml pieno
- 450 g obuolių ar kitų vaisių, supjaustytų skiltelėmis
Trupiniams reikės:
- 160 g kvietinių miltų
- 150 g cukraus
- 170 g šalto sviesto
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Kepimo skardą ištepkite riebalais.
Sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, išplakite.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir citrinos žievelę. Toliau maišydami į sviesto masę po truputį berkite miltus pakaitomis su pienu. Kas kartą įdėjus miltų ar pieno, gerai išmaišykite.
Tešlą paskleiskite riebalais išteptoje formoje. Ant tešlos viršaus išdėliokite obuolius ar kitus vaisius. Dėliokite taip, kad šiek tiek persidengtų.
Trupiniams nedideliame dubenyje sumaišykite miltus ir cukrų. Sukapokite ar sutarkuokite šaltą sviestą ir pirštais sumaišykite, kad mišinys taptų panašus į didelius trupinius. Užberkite ant obuolių.
Kepkite 40–45 minutes ar kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į pyrago vidurį, ištrauktas bus sausas, neaplipęs tešla.
Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
Šis pyragas gardus dar šiltas, tačiau ir atvėsęs bus puikus.
Skanaus!