Viskas, ko jums reikia, yra 20 minučių – per tiek laiko paruošite šį pyragą ir, mėgaudamiesi iš orkaitės sklindančiais kvapais, lauksite pietų ar vakarienės.
Kopūstų pyragas
Įdarui reikės:
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1 didelės morkos, tarkuotos
- 1 saldžiosios paprikos
- 500 g kopūsto, supjaustyto šiaudeliais
- druskos ir pipirų
- žolelių ar kitų prieskonių pagal skonį
Tešlai reikės:
- 5 v. š. majonezo
- 1 a. š. cukraus
- 0,5 a. š. druskos
- 10 g kepimo miltelių
- 2/3 puodelio (85 g) miltų
- 3 kiaušinių
Apibarstyti reikės:
- sezamų sėklų
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. 23 cm skersmens kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite.
Paruoškite įdarą: didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite iki šviesiai auksinės spalvos, maždaug 6–7 minutes. Suberkite tarkuotą morką, kubeliais pjaustytą papriką ir dažnai maišydami pakepkite apie 5–7 minutes. Sudėkite griežinėliais supjaustytą kopūstą ir pakaitinkite maišydami 10–12 minučių.
Išjunkite kaitrą ir atidėkite.
Atskirame dubenyje sumaišykite majonezą, cukrų, druską, kepimo miltelius ir 3 šaukštus miltų, gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir vėl išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir išmaišykite iki vientisos masės, ji bus tiek tiek tiršta.
Pusę masės supilkite ant kepimo formos dugno ir paskleiskite.
Ant tešlos suberkite kopūsų masę, o ant jos užpilkite likusią tešlos dalį.
Apibarstykite sezamų sėklomis (nebūtina) ir kepkite 25–30 min. arba kol paviršius paruduos.
Leiskite atvėsti maždaug 20–30 min., perkelkite į lėkštę ir patiekite.