Išbandykite šiek tiek kitokį patiekalą – lietinių apkepą. Sotus ir gardus valgis nustebins visą šeimą.
Pikantiškas lietinių apkepas su varške
Lietiniams reikės:
- 2 kiaušinių
- 1 v. š. cukraus
- 2 v. š. aliejaus
- 200 g miltų
- 400 ml drungno vandens
- žiupsnelio druskos
Įdarui:
- 200 g varškės
- 100 g špinatų
- 1 v. š. sviesto
- 2–3 skiltelių česnako
Padažui:
- 1 v. š. sviesto
- 1 v. š. miltų
- 250 ml pieno
- muskato riešuto
Taip pat reikės:
- 100 g tarkuoto fermentinio sūrio
Lietiniams išplakite kiaušinius, cukrų, druską, aliejų. Berkite persijotus miltus ir išmaišykite – tešla bus labai tiršta.
Pilkite po truputį vandenį ir išmaišykite. Palikite tešlą pastovėti 15–20 min. ir iškepkite lietinius. Jei tešla per tiršta, įpilkite daugiau vandens.
Padažui ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, maišydami pakepinkite. Supilkite pieną ir nuolat maišydami pakaitinkite, kol padažas sutirštės. Įberkite druskos, patarkuokite muskato riešuto.
Įdarui ištrinkite varškę. Špinatus apkepkite svieste, įmaišykite į varškę, pagardinkite druska ir trintais česnakais.
Kepimo indą ištepkite riebalais. Lietinius ištepkite įdaru, susukite ir išdėliokite kepimo inde. Apliekite padažu, apibarstykite sūriu ir dėkite kepti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 35–40 min.