Šiam keksui varškę geriausia naudoti pakeliuose po 180 g. Jos papildomai nereikia pertrinti.
Naudojant birią varškę, reikėtų ją pertrinti. Gaminant su ja, keksas bus kiek sausesnis.
Šaldytų vyšnių nereikia atšildyti.
Tešla turėtų būti gana tiršta. Kekso geriau neperkepti, nes tada jis bus sausesnis. Taip pat svarbu nepermaišyti tešlos.
Atvėsintą keksą geriausia laikyti uždarame inde ar maišelyje.
Matavimo stiklinė 250 ml talpos.
Varškės keksas
Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 45 min.
Ingredientai:
- 250 g varškės, 9 proc. riebumo
- 3 kiaušiniai, M dydžio
- 100 g sviesto
- 130 g (2/3 st.) cukraus
- 120 g (3/4 st.) kvietinių miltų
- 1 arbat. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 80 g (1/2 st.) šaldytų vyšnių (+ 1 valg. miltų apvoliojimui)
Kaip gaminti
Dubenyje kiaušinius, cukrų, vaniliną išplakti elektriniu plaktuvu iki purios masės (plakti apie 2 min.)
Sudėti varškę. Viską išplakti, kol masė bus daugmaž vientisa. Supilti ištirpintą ir pravėsusį sviestą ir vėl viską išplakti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska. Juos sumaišyti su skystais ingredientais. Uogas sumaišyti su miltais. Jas atsargiai įmaišyti į tešlą. Ji bus gana tiršta.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi. Šaukštu ar mentele perkelti tešlą. Kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 40–45 min. ar kol paviršius bus auksinės spalvos, o įdūrus medinį pagaliuką jis bus sausas.