Išsikepkite blynų, dėl kurių nereikės stovėti prie keptuvės: Odeta dalijasi receptu

2023 m. vasario 11 d. 12:04
„Samčio užrašai“
Receptas
Jau greitai varysime žiemą iš kiemo, o kokios žiemos varytuvės be blynų? Prisipažinsiu, nesu tas žmogus, kuris mėgsta blynus ir gali juos valgyti kiekvieną dieną. Vaikystėje močiutė man dažnai kepdavo blynus, matyt, tada jų ir atsivalgiau.
Daugiau nuotraukų (1)
Kadangi mano namuose blynai kepti buvo labai seniai, šiandien ryte šeimą lepinau orkaitėje keptu blynu.
Tai puikus būdas kepti blynus, o be to, nereikia stovėti prie keptuvės.
Niujorko purus blynas
Ingredientai:
  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 stiklinės miltų
  • 1/2 stiklinės pieno
  • žiupsnelis muskato riešuto
  • 4 šaukštai sviesto
  • 2 šaukštai miltelinio cukraus
  • 1/2 citrinos sultys
  • uogų pagal poreikį
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Dubenyje išplakite kiaušinius. Suberkite miltus, įpilkite pieno, pagardinkite tarkuotu muskato riešutu ir trumpai palaukite, tik tiek, kad viskas susijungtų. Neperplakite.
Ketaus keptuvėje, kuri tinka kepti orkaitėje, ištirpinkite sviestą. Kai keptuvė su sviestu įkais, pilkite kiaušinių masę ir kepkite 15 min., kol blyno kraštai išsipūs ir blynas gražiai pagels.
Ištraukite blyną iš orkaitės ir apibarstykite milteliniu cukrumi. Dėkite vėl į orkaitę 1–2 min. Iškepus apšlakstykite citrinos sultimis ir papuoškite uogomis.
Blynaiblynasreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.