Ar patiko? Vienareikšmiškai – taip! Tik kitą kartą gal nedėčiau lašišos, nes ir be jos skonis buvo puikus.
Tad jeigu jums patinka Azijos skoniai – pirmyn.
Tailandietiškas krevečių karis
Ingredientai:
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 nedideli raudonieji svogūnai
- 4 cm imbiero gabaliukas
- 4 skiltelės česnako
- 2 aitriosios paprikos
- kelios šakelės kalendrų (pagal receptą reikia 2 šaukštelių maltų kalendrų, bet neturėjau, tad naudojau šviežias)
- 250 g vyšninių pomidorų
- 1 žalioji citrina
- 400 ml kokosų pieno
- 150 g špinatų lapų
- 200 g nuvalytų krevečių
- 200 g lašišos filė
Kaip gaminti
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintus svogūnus.
Kai svogūnai suminkštės, dėkite smulkintus česnakus, aitriąsias paprikas, tarkuotą imbierą. Kepkite 3–4 min.
Sudėkite smulkintus pomidorus, kalendras, kokosų pieną, žaliosios citrinos sultis ir ant vidutinės kaitros leiskite burbuliuoti 8–10 min.
Paruoštą padažą galite supilstyti į sandarius indelius ir dėti į šaldymo kamerą, laikyti galima iki 3 mėn.
Kai padažas išvirs, dėkite smulkintus špinatus, krevetes ir smulkintą lašišą, virkite 3–4 min. Ilgiau nevirkite, kad nesuirtų lašiša.
Valgykite su ryžiais.