Įmantrių produktų neprireiks, vištienos nereikia marinuoti iš anksto, viskas paruošiama greitai, paprastai, o skonis patiks ir išrankiausiems – tad išbandykite.
Taip paruoštą vištienos krūtinėlę galite patiekti su paskrudinta čiabatos riekele, makaronais, ryžiais ar bulvėmis.
Vištienos krūtinėlė špinatų ir sūrio padaže
Reikės:
- 2 vištienos krūtinėlių
- 3 šaukštų sviesto
- po 0,5 a. š. druskos ir pipirų (arba pagal skonį)
- 1 a. š. raudonėlių
- 1 vidutinio dydžio svogūno, susmulkinto
- 4 skiltelių česnako, susmulkintų
- 1 nedidelio indelio saulėje džiovintų pomidorų, nusausintų ir susmulkintų
- 0,5 puodelio vištienos sultinio
- 0,5 puodelio riebios grietinėlės
- 1/3 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
- geros saujos špinatų
Kaip gaminti
Vištienos krūtinėles, jeigu storos, perpjaukite perpus. Iš abiejų pusių pagardinkite druska, pipirais ir puse arbatinio šaukštelio raudonėlių.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite 2 šaukštus sviesto su trupučiu saulėje džiovintų pomidorų aliejaus. Sudėkite vištienos krūtinėles ir kepkite apie 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol apskrus. Perkelkite į lėkštę ir atidėkite.
Į tą pačią keptuvę dėkite šaukštą sviesto, suberkite pjaustytus svogūnus, česnakus, 0,5 arbatinio šaukštelio raudonėlių ir saulėje džiovintus pomidorus. Pakaitinkite, kol svogūnai suminkštės, tuomet lėtai supilkite vištienos sultinį, grietinėlę, berkite tarkuotą sūrį ir kaitinkite 2–3 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.
Į padažą berkite špinatus ir pakaitinkite, kol subliūkš. Sudėkite vištienos krūtinėlę atgal į keptuvę ir pakaitinkite 2–3 minutes.
Patiekite ir mėgaukitės!