3 makaronų patiekalai: greita, lengva, gardu ir nebrangu

2023 m. vasario 7 d. 18:06
Receptas
Kai norisi greitai pagaminamų pietų ar vakarienės – dažnas renkasi makaronų patiekalus. Juos pagaminti nesudėtinga, neužima daug laiko, o ir nebrangu. Be to, užsišaldžius mėgstamo naminio makaronų padažo, kvapnų patiekalą pasigaminsite per mažiau nei 10 min.
Daugiau nuotraukų (1)
Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad makaronai yra lietuvių labai mėgstamas nebrangus produktas, todėl nenuostabu, kad jie dažnai pastebimi ir kasdieniuose jų krepšeliuose.
Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad parinkus tinkamus priedus, makaronai gali tapti ir labai gurmanišku, ir visaverčiu patiekalu.
„Makaronų patiekalus praturtinus baltymais, pavyzdžiui žuvimi ar mėsa, taip pat dideliu kiekiu daržovių – pasigaminsite ne tik skanią, bet ir maistingą vakarienę. Svarbiausia – tinkamai subalansuoti ingredientų skonius ir makaronų nepervirti. Jeigu ant pakelio parašyta, kad juos reikia virti 10 min., virkite tik 8 min. Tuomet makaronai bus tobulos konsistencijos. Dar viena svarbi taisyklė – baigus virti, makaronų iki galo nusausinti nereikėtų. Mat visiškai sausi jie yra linkę sulipti, todėl į paruoštą padažą galite pilti vandeningesnius makaronus“, – pasakoja V. Juodkazienė.
Žinovė atskleidžia ir dar vieną gudrybę, kuri makaronų patiekalams suteiks šilkinės konsistencijos. Pasak jos, vandens, kuriame virė makaronai išpilti taip pat nereikėtų. Samtį ar kelis patariama dėti į makaronų padažus – tuomet jie taps kreminės tekstūros nenaudojant grietinėlės. Na, o jeigu atšalusius makaronus, sumaišytus su padažu, žadate šildyti keptuvėje – ant jų taip pat užpilkite makaronų vandens, jis atšviežins patiekalą.
V. Juodkazienė dalijasi ir keliais paprastai pagaminamais, įmantrių ingredientų nereikalaujančiais ir nebrangiais makaronų patiekalais.
Greitai pagaminami ir kišenės nedraskantys patiekalai
Mėgstantiems grybus prekybos tinklo atstovė siūlo pasigaminti makaronus su pievagrybių padažu. Pasak jos, toks patiekalas, kaip ir dauguma makaronų patiekalų, sandariai laikomas šaldytuve, kokybiškas gali išlikti ir iki 3–4 dienų. Be to, daugumą šiam patiekalui skirtų ingredientų galbūt rasite ir savo namuose.
Makaronai su pievagrybiais
Reikės:
  • Mėgstamų makaronų
  • Nedidelio gabalėlio sviesto
  • Šlakelio aliejaus
  • Susmulkinto svogūno
  • Kelių skiltelių česnakų
  • Pievagrybių
  • Mėgstamo sūrio
  • Šlakelio grietinėlės
  • Šlakelio balzaminio acto (nebūtinai)
  • Druskos bei pipirų
Kaip gaminti
Makaronus išvirkite pagal nuorodas ant pakelio. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite aliejų ir apkepinkite supjaustytą svogūną bei pasmulkintas česnako skilteles. Sudėkite supjaustytus pievagrybius ir kepkite 5 minutes. Jeigu norite, įpilkite balzaminio acto ir maišydami pakaitinkite keletą minučių. Įmaišykite grietinėlę ir mėgstamą sūrį. Kai sūris ištirps, sukrėskite makaronus – dar šiek tiek pamaišykite, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
Makaronai su avokadais ir špinatais
Tie, kurie į racioną nori įtraukti daugiau daržovių, makaronus gali derinti su įvairiausiais kreminiais daržovių padažais. Pavyzdžiui, pasigaminti avokadų ir špinatų padažą, kuris yra ne tik maistingas, bet ir spalvingai atrodo lėkštėje (jeigu norite pasigaminti veganišką šio patiekalo versiją, nenaudokite sūrio).
Reikės:
  • Mėgstamų makaronų
  • Avokado
  • Kelių puodelių špinatų
  • Mėgstamo kietojo sūrio
  • Kelių skiltelių česnako
  • Druskos bei pipirų
Kaip gaminti
Į smulkintuvą sudėkite avokadą, špinatus, sūrį bei česnaką. Viską susmulkinkite iki vientisos masės. Makaronus virkite pasūdytame vandenyje apie 8–10 minučių. Paruoštą padažą sumaišykite su išvirtais makaronais.
Makaronai su šaldytais žirneliais
Ruošiantis gaminti makaronų patiekalus, svarbu peržvelgti spintelių ar šaldiklio turinį. Pavyzdžiui, ar kada bandėte pasigaminti spalvingų makaronų su šaldytais žaliaisiais žirneliais? Nustebsite, kaip jie dera prie makaronų! Be to, šį patiekalą pagaminti galima viename puode.
Reikės:
  • Mėgstamų makaronų
  • Šlakelio grietinėlės
  • 800 ml vištienos sultinio (jeigu šaldiklyje neturite naminio – puikiai tiks ir sultinio kubelis)
  • 400 g šaldytų žirnelių
  • Tarkuoto sūrio
  • Kelių skiltelių česnako
  • 2 v. š sviesto
  • Druskos bei pipirų
Kaip gaminti
Puode ištirpinkite sviestą, suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir kepinkite apie 1–2 minutes. Kai česnakai paskleis malonų aromatą, į puodą supilkite iš anksto paruoštą sultinį, suberkite makaronus, įberkite druskos bei pipirų, uždenkite dangčiu ir virkite, kol suminkštės makaronai.
Tuomet į puodą supilkite grietinėlę, suberkite žirnelius, viską išmaišykite ir žemoje temperatūroje troškinkite apie 5 minutes. Patiekite makaronus lėkštėje, pagardinkite kietuoju sūriu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.