Paruošti itin lengva, tad pasimėgaukite sveikais ir maistingais pietumis ar vakariene be mėsos.
Raudonųjų lęšių troškinys
Reikės:
- 1–2 morkų
- 2–3 česnako skiltelių
- 2 cm imbiero šaknies
- kario miltelių
- aitriųjų paprikų dribsnių
- juodųjų pipirų
- druskos
- 1 puodelio (240 ml) raudonųjų lęšių
- pusės skardinės trintų pomidorų
- 0,3 l sultinio
- 200 ml kokosų pieno
- aliejaus
Kaip gaminti
Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, suberkite smulkiai pjaustytas morkas ir apkepkite.
Dėkite į keptuvę trintas česnako skilteles ir imbierą, minutę pakepinkite. Suberkite prieskonius, išmaišykite ir pakepinkite apie 30 sekundžių.
Supilkite smulkintus pomidorus, lęšius, užpilkite sultiniu, uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite kaitrą ir palikite troškintis maždaug 20 minučių.
Patikrinkite, ar netrūksta sultinio, jei reikia – papildykite.
Kai lęšiai bus suminkštėję, supilkite kokosų pieną ir dar šiek tiek patroškinkite
Patiekite su ryžiais ar lavašu.
Skanaus!