Tačiau egzistuoja tam tikros gudrybės, dėl kurių bulviniai blynai būna neatsivalgomai skanūs.
Viena jų – į tešlą įberkite šiek tiek manų kruopų. Blynai bus traškūs iš išorės, bet purūs ir minkštučiai viduje.
Išbandykite receptą – nesigailėsite.
Traškūs bulviniai blynai
Reikės:
- maždaug 1 kg bulvių
- 1 svogūno
- 1 kiaušinio
- 2 v. š. manų kruopų
- druskos
- aliejaus kepti
Kaip gaminti
Sutarkuokite bulves, nusunkite, įtarkuokite svogūną, dėkite manų kruopų, druskos.
Įmuškite kiaušinį ir užmaišykite tešlą.
Leiskite pastovėti ir pabrinkti maždaug 10 minučių ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
Patiekite su grietine, jogurtu, varškės padažu, o jei norite šventiškiau – su sūdyta ar rūkyta lašiša.