Be sriubos negaliu nė dienos. Nes jaučiu jos stygių, jeigu jau gaunasi taip, kad sriubos nevalgau kelias dienas iš eilės. Ir manau, kad sriubos receptų niekada nebus per daug.
Dalinuosi skanios grybų sriubos su šonine ir lydytu sūreliu receptu. Miško grybus traukiu iš šaldymo kameros, kurioje turiu pasislėpusi dar vieną kitą ryšulėlį gėrybių.
Grybų sriuba su šonine ir lydytu sūreliu
Porcijos 4. Užtruksite apie 30 min.
Reikės:
- 300 ml virtų miško grybų;
- 3 bulvių;
- 100 g sūdytos šoninės;
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- 0,5 poro;
- 1 skiltelės česnako;
- 1 v. š. sviesto;
- 2 lauro lapų;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- druskos pagal skonį;
- 2 v. š. lydyto sūrelio;
- ryšelio krapų;
- 2 l vandens.
Kaip gaminti
Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais. Suberiame į puodą ir kepiname, kol gražiai apskrus.
Daržoves nulupame ir nuplauname. Svogūną, porą ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morką sutarkuojame.
Į puodą, kuriame kepa šoninė, dedame sviestą ir smulkintas daržoves. Kepiname, kol šios suminkštės.
Sudedame virtus grybus, kubeliais pjaustytas bulves, lauro lapus. Užpilame vandeniu ir verdame apie 20 min. Pagardinami druska, pipirais, įmaišome lydytą sūrelį. Pabarstome smulkintais krapais.