Vištų kepenėlių paštetas pagal D. Praspaliausko receptą patiks net išrankiausiems

2023 m. sausio 30 d. 09:48
Receptas
Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas su „Stiliaus“ skaitytojais pasidalijo vištų kepenėlių paštetu. Paruošti tikrai nesudėtinga, o prabangus skonis sužavės net išrankiausius gurmanus.
Daugiau nuotraukų (3)
Išbandykite!
Vištų kepenėlių paštetas pagal D. Praspaliauską
Reikės:
  • 300 g svogūnų (susmulkinu)
  • 1/2 česnako galvutės (susmulkinu)
  • 400 g sviesto
  • 50 g džiovintų slyvų
  • 600 ml vištienos sultinio
  • keleto čiobrelių šakelių
  • 500 g vištų kepenėlių
  • 50 ml konjako
  • 5 g pipirų
  • druskos
Svogūną ir česnaką suberiu į įkaitusį puodą su šlakeliu aliejaus. Apkepinu, kol švelniai paruduoja. Tuomet į puodą dedu 200 g sviesto, jam ištirpus beriu džiovintas slyvas, čiobrelius, užpilu sultiniu. Troškinu maždaug pusvalandį, kol svogūnai suminkštėja.
Tuo metu apkepinu nusausintas kepenėles (labai svarbu neperkepti, viduje jos turėtų likti švelniai rožinės). Kepenėles, ištroškintus svogūnus, dar pakelį sviesto ir konjaką pilu į smulkintuvą ir trinu, kol susimaišo į vientisą masę.
Paskaninu druska ir pipirais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.