Išbandykite!
Vištų kepenėlių paštetas pagal D. Praspaliauską
Reikės:
- 300 g svogūnų (susmulkinu)
- 1/2 česnako galvutės (susmulkinu)
- 400 g sviesto
- 50 g džiovintų slyvų
- 600 ml vištienos sultinio
- keleto čiobrelių šakelių
- 500 g vištų kepenėlių
- 50 ml konjako
- 5 g pipirų
- druskos
Svogūną ir česnaką suberiu į įkaitusį puodą su šlakeliu aliejaus. Apkepinu, kol švelniai paruduoja. Tuomet į puodą dedu 200 g sviesto, jam ištirpus beriu džiovintas slyvas, čiobrelius, užpilu sultiniu. Troškinu maždaug pusvalandį, kol svogūnai suminkštėja.
Tuo metu apkepinu nusausintas kepenėles (labai svarbu neperkepti, viduje jos turėtų likti švelniai rožinės). Kepenėles, ištroškintus svogūnus, dar pakelį sviesto ir konjaką pilu į smulkintuvą ir trinu, kol susimaišo į vientisą masę.
Paskaninu druska ir pipirais.