Išmėginkite šį troškinį ir iš naujo atraskite šias kruopas!
Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis
Reikės:
- 250 g perlinių kruopų
- 200 g žaliųjų lęšių (išmirkytų ir išvirtų, tinka ir konservuoti ar garuose ruošti)
- 2 nedidelių svogūnų
- 2 skiltelių česnako
- 3 vidutinio dydžio morkų
- 4 pomidorų
- 1 a. š. ciberžolės
- 1 v. š. džiovintų bazilikų
- 1 v. š. Provanso žolelių
- druskos ir pipirų pagal skonį
Kaip gaminti
Perlines kruopas nuplauname (galima ir pamirkyti kelias valandas), išverdame.
Svogūnus kartu su morkomis, česnakais ir svogūnais pakepiname keptuvėje.
Į perlines kruopas supilame pakepintus svogūnus, morkas, česnakus, paruoštus lęšius ir troškiname apie 7 minutes nedideliame vandens kiekyje.
Galiausiai sudedame prieskonius ir supjaustytus kubeliais pomidorus. Troškiname dar kelias minutes.
Gardiname žaliomis petražolėmis.
Skanaus!
Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui „Sveikas receptas“.