Nors šias spurgas sudaro tik 3 ingredientai, skoniu jos nenusileidžia įprastoms.
Kadangi jose nėra cukraus, naudokite labai gerai prinokusius bananus. Tad tai puikus būdas sunaudoti pernokusius bananus, kurių nespėjote suvalgyti.
Bananinės spurgos
Reikės:
- 120 g miltų
- 7 g kepimo miltelių
- 180 g bananų (svoris be žievelės)
Taip pat reikės aliejaus spurgoms kepti.
Kaip gaminti
Nedideliame puode įkaitinkite aliejų.
Bananus sutrinkite trintuvu į vientisą masę.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, įmaišykite bananų masę – nepermaišykite, maišykite tik kol sudrėks visi miltai. Tešla bus tirštoka.
Dviem šaukštais formuokite spurgas ir atsargiai įleiskite į aliejų. Kepkite, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
Kol dar šiltos, galite apibarstyti milteliniu ar paprastu cukrumi, aptepti glaistu.