Vos 3 ingredientai, kelios minutės darbo – ir mėgausitės daug sveikesnėmis bananinėmis spurgomis

2023 m. sausio 26 d. 17:14
Lrytas.lt
Receptas
Šios bananinės spurgos yra purios, lengvos ir daug sveikesnės, nes jose nėra pridėtinio cukraus, sviesto ir kiaušinių. Tešlą paruošti užtruksite vos kelias minutes. 
Daugiau nuotraukų (1)
Nors šias spurgas sudaro tik 3 ingredientai, skoniu jos nenusileidžia įprastoms. 
Kadangi jose nėra cukraus, naudokite labai gerai prinokusius bananus. Tad tai puikus būdas sunaudoti pernokusius bananus, kurių nespėjote suvalgyti.
Bananinės spurgos
Reikės:
  • 120 g miltų
  • 7 g kepimo miltelių
  • 180 g bananų (svoris be žievelės)
Taip pat reikės aliejaus spurgoms kepti.
Kaip gaminti
Nedideliame puode įkaitinkite aliejų. 
Bananus sutrinkite trintuvu į vientisą masę.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, įmaišykite bananų masę – nepermaišykite, maišykite tik kol  sudrėks visi miltai. Tešla bus tirštoka.
Dviem šaukštais formuokite spurgas ir atsargiai įleiskite į aliejų. Kepkite, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
Kol dar šiltos, galite apibarstyti milteliniu ar paprastu cukrumi, aptepti glaistu.
spurgospernokę bananaibananas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.