Šie sumuštiniai mūsų namuose pritapo ir yra gaminami dažniau nei kiti, nes jie tikrai verti antro, trečio ir kitų šansų.
Šį mėnesį nusprendžiau sumažinti mėsos kiekius namuose. Kol kas sekasi puikiai,tad ir dalinuosi dar vienu receptu, kuris tiks ne tik pusryčiams.
Šį paprastą patiekalą itin lengva pagaminti, o dėl baltymų turtingų avinžirnių – itin sotus.
Sumuštiniai su avokadais ir avinžirniais
Reikalingi produktai:
- 4 riekelės skrudintos duonos
- 1 avokadas
- 1/2 žaliosios citrinos sulčių
- druskos ir pipirų pagal skonį
Avinžirniams:
- 1 stiklinė virtų avinžirnių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1/2 rūkytos paprikos miltelių
- žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
Kaip gaminti
Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir suberkite avinžirnius. Paskrudinkite vis maišydami ant vidutinės kaitros.
Berkite rūkytos paprikos miltelius ir aitriosios paprikos miltelius, gerai išmaišykite, kad avinžirniai pasidengtų prieskoniais. Išjunkite viryklę.
Avokadą sutrinkite su druska, pipirais, žaliosios citrinos sultimis ir užtepkite ant skrudintos duonos riekelių.
Ant viršaus dėkite avinžirnius ir apibarstykite smulkintais žalumynais, jei norisi.