Išbandykite.
Jautienos befstrogenas su pievagrybiais
Reikės:
- 500 g jautienos
- 2 svogūnų
- 1 morkos
- 100 g sviesto
- 120 g pievagrybių
- 1 v. š. miltų
- 120 ml jautienos sultinio
- žiupsnelio garstyčių miltelių
- 1 v. š. pomidorų pastos
- 120 g grietinės
- 180 ml baltojo vyno (vandens, sultinio)
- druskos ir pipirų
Kaip gaminti
Supjaustykite jautieną juostelėmis, apibarstykite druska, pipirais, atidėkite į šalį.
Svogūnus supjaustykite kubeliais, morką sutarkuokite ir apkepkite svieste.
Sudėkite pjaustytus pievagrybius, kepkite pamaišydami keletą minučių, suberkite jautieną ir kepkite dar 5 minutes.
Įmaišykite miltus. Sultinį sumaišykite su garstyčių milteliais ir pomidorų pasta, užpilkite ant jautienos ir troškinkite 15–20 minučių ar kol jautiena išsitroškins.
Įmaišykite grietinę, baltąjį vyną ir leiskite viskam dar truputį pavirti.
Palikite troškinį pastovėti, kad įgautų sodresnio skonio.
Patiekite su bulvių koše, raugintais agurkais ar kitu mėgstamu garnyru.