Varškę naudojau birią, 9 proc. riebumo. Ją pertryniau šaukštu. Varškė turėtų būti šiek tiek vientisesnė, bet nebūtina jos pertrinti idealiai. Man patiko, kad valgant jautėsi varškės gabaliukai.
Šių blynų tešla turėtų būti gan tiršta, bet ji turėtų lengvai kristi nuo šaukšto. Jeigu ji per tiršta, galima įpilti šlakelį pieno.
Šios porcijos užtenka vienam žmogui. Iškepa 7–8 blynai.
Į tešlą pyliau pieną, bet, manau, turėtų tikti ir kefyras.
Blynai su varške
Paruošimo laikas – 5 min., gaminimo laikas – 10 min.
Ingredientai:
- 125 g birios varškės (naudojau 9 proc. riebumo)
- 1 kiaušinio, vidutinio dydžio
- 100 ml (1/2 st.) pieno
- 50–60 g (beveik 1/2 st.) kvietinių miltų
- 1 arbat. š. kepimo miltelių
- 1 valg. š. cukraus ar pagal skonį
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio vanilino
- aliejaus kepimui
Gaminimas
Inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską.
Dideliame inde varškę pertrinti su šaukštu ar šakute.
Įmušti kiaušinį, įpilti pieno, įberti cukraus, vanilino. Viską gerai išplakti su šluotele.
Suberti miltus. Nepermaišyti. Palikti pastovėti apie 10 min.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ant neaukštos/vidutinės kaitros. Kabinti po 1,5 valg. š. tešlos ir kepti po keletą minučių iš abiejų pusių.