Šventiniu jį padaro šokoladinis moliūgų kremas.
Moliūgų pyragas su šokolado kremu
Reikės (2 porcijoms):
- 150 g moliūgų tyrės
- 70 g klevų sirupo
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- 50 g augalinio pieno
- 1 v. š. obuolių acto
- 150 g miltų (pilno grūdo)
- 60 g migdolų miltų
- 1 a. š. malto cinamono
- 1/4 a. š. malto kardamono
- 2 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
- apelsino žievelės
- 1/2 a. š. vanilės ekstrakto
Kremui:
- 100 g moliūgų tyrės
- 100 g juodojo šokolado
- 40 g augalinio pieno
Kaip gaminti
Ruošiame tešlą: į augalinį pieną (50 g) įpilame 1 v. š. acto ir paliekame 5 min.
Dubenyje sumaišome miltus su prieskoniais, druska ir kepimo milteliais.
Atskirame dubenyje sumaišome moliūgo tyrę, sirupą, pieną su actu ir alyvuogių aliejų.
Sumaišome dvi mases ir išmaišome tešlą pyragui (ilgai maišyti nereikia).
Pyragą kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Pyragą pilnai atvėsiname ir tik tada išimame iš formos.
Ruošiame kremą: vandens vonelėje ištirpiname šokoladą. Įpilame kambario temperatūros augalinį pieną ir gerai išmaišome. Įmaišome moliūgų tyrę. Kremą 15-30 min. pastatome į šaldytuvą.
Pyragą perpjauname perpus. Vieną pusę pertepame kremu ir uždengiame kita.
Pyragą paliekame 1-2 val. (galima palikti per naktį).
Papuošiame ir tiekiame.
Skanaus!
Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui „Sveikas receptas“.