Produktai nurodyti 20 cm skersmens formai.
Špinatų ir ananasų tortas
Biskvitui reikės:
- 4 kambario temperatūros kiaušinių
- 130 g cukraus
- 170 g miltų
- 80 g šviežių špinatų
- 40 g pieno
- 60 g minkšto sviesto
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. vanilės
Kremui reikės:
- 200 g šaltos grietinėlės (33 proc.)
- 400 g grietinės (vidutinio riebumo)
- 120 g miltelinio cukraus (arba daugiau ar mažiau pagal skonį)
- 1 citrinos sulčių
- 15 g želatinos
- 80 ml vandens
- 1 indelio konservuotų ananasų (viso indelio neprireiks)
- vanilės
Kaip gaminti
Biskvitui špinatus nuplauname, kartu su pienu dedame į trintuvą ir sumalame iki vientisos tyrės. Gautą masę supilame į nedidelį puodą, dedame sviestą ir maišydami kaitiname, kol sviestas ištirpsta.
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakame iki baltų putų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais.
Į kiaušinių masę supilame špinatus ir dalį miltų. Atsargiai keliais judesiais išmaišome. Supilame likusius miltus ir vėl atsargiai išmaišome.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, pilame tešlą ir kepame 160 laipsnių temperatūroje apie 40–45 min.
Iškepusį biskvitą atvėsiname formoje, po to padaliname į 3 dalis.
Kremui želatiną užpilame vandeniu ir leidžiame išbrinkti. Tada garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje ištirpiname želatiną (neužverdame!) ir atvėsiname.
Grietinę, grietinėlę ir miltelinį cukrų bei vanilę su citrinos sultimis išplakame iki lengvų putų.
Supilame atvėsusią želatiną ir dar kartą gerai išmaišome (masė turi gautis nei tiršta, nei skysta).
Dvi biskvito dalis naudosime pagrindui ir viršui, o vidurinę biskvito dalį supjaustome kubeliais.
Vieną dalį dedame į torto formos dugną, sulaistome ananasų sultimis. Dedame porą šaukštų kremo, tada biskvito gabaliukus (tiek, kiek jums norisi) bei ananasus (tiek, kiek jums norisi).
Vieną dalį dedame į torto formos dugną, sulaistome ananasų sultimis. Dedame porą šaukštų kremo, tada biskvito gabaliukus (tiek, kiek jums norisi) bei ananasus (tiek, kiek jums norisi).
Viską užpilame likusiu kremu (jei norėsite aptepti torto šonus, pasilikite truputį kremo).
Tada dedame paskutinį biskvito lakštą, lengvai paspaudžiame.
Dedame į šaldytuvą bent 6–8 val. arba per naktį.
Aptepame likusiu kremu, puošiame biskvito gabaliukais, ananasais.
Skanaus!