Jogurtinis pyragas bus skanus tiek vienas, tiek su šviežiomis, konservuotomis ar šaldytomis uogomis.
Būtinai naudokite riebesnį graikinį jogurtą ar kitą tirštą jogurto rūšį, kitaip pyrago tekstūra nebus tokia kreminė. Taip pat svarbu labai gerai išplakti tiek baltymus, tiek trynius ir mases atsargiai sumaišyti – tuomet mėgausitės dangiškai skaniu pyragu, kuris tirpte ištirps nuo stalo.
Išbandykite!
Jogurtinis pyragas
Reikės:
- sviesto kepimo formai ištepti
- 4 didelių kiaušinių, kambario temperatūros
- 100 gramų cukraus
- 4 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
- 400 gramų riebaus graikinio jogurto
- 1 citrinos (ar žaliosios citrinos)
- žiupsnelio druskos
Kaip gaminti
Jeigu jogurtas nepakankamai tirštas, jį iš anksto nuvarvinkite – puikiai tinka ir kavos filtrai, ir marlinio audeklo gabalėlis.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir sviestu ištepkite 20 cm skersmens kepimo skardą.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus išplakite elektriniu plaktuvu, kol sutvirtės.
Atskirame dubenyje tuo pačiu plaktuvu dideliu greičiu išplakite trynius ir cukrų, kol masė pašviesės, maždaug 3 minutes. Sumažinkite greitį iki vidutinio ir po truputį įmaišykite miltus, jepimo miltelius, jogurtą, tarkuotą citrinos žievelę ir išpaustas sultis, druską, kol visiškai susimaišys.
Pusę kiaušinių baltymų atsargiai įmaišykite į trynių ir jogurto masę. Sudėkite likusius baltymus ir išmaišykite, kol tešla tolygiai susimaišys, bus šviesi ir lygi.
Supilkite tešlą į paruoštą skardą ir išlyginkite. Kepkite 40–55 minutes, kol viršus pasidengs aukso spalvos plutele ir išsipūs.
Išimkite iš orkaitės, leiskite pastovėti 10 min., tuomet išimkite iš skardos ir atvėsinkite ant grotelių. Prieš pjaustydami leiskite pyragui visiškai atvėsti.
Apibarstykite milteliniu cukrum, puoškite uogomis ir patiekite.