Tešla būna minkšta, elastinga ir lengvai kočiojama – tad pavyks net ir virtuvės naujokams.
Išbandykite!
Čeburekai
Tešlai reikės:
- 500 g miltų
- 200 ml verdančio vandens
- 3 v. š. aliejaus
- druskos
Įdarui reikės:
- 300 g mėgstamo faršo
- svogūno galvos
- svogūnų laiškų
- kelių česnako skiltelių
- druskos ir pipirų, mėgstamų prieskonių
- 2 v. š. sviesto
- 50 ml sultinio
Taip pat reikės aliejaus čeburekams kepti.
Kaip gaminti
Miltus sumaišykite su druska. Vandenį užvirinkite, supilkite į jį aliejų ir užpilkite ant miltų.
Maišykite šaukštu, o kai tešla atvės – minkykite rankomis.
Įdarui susmulkinkite svogūną, svogūnų laiškus ir česnakus, dėkite į faršą, gardinkite druska ir prieskoniais, įmaišykite minkštą sviestą, pilkite šiek tiek sultinio ar vandens.
Tešlą suskirstykite mažesniais gabalėliais, iškočiokite, pjaustykite ir formuokite čeburekus.
Kepkite gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus.