Varškės apkepas su obuoliais, kuris tiks ir vietoje deserto

2023 m. sausio 15 d. 10:00
Lrytas.lt
Receptas
Varškės apkepas su obuoliais tiks ne tik pusryčiams ar vakarienei – šis lengvas ir gardus apkepas gali net atstoti desertą, ypač jei mėgstate ne itin saldžius desertus.
Daugiau nuotraukų (1)
Lengvai ir paprastai pagaminamas, tad išsikepkite ir pasilepinkite. 
Varškės apkepas su obuoliais
Reikės: 
  • 2–3 obuolių
  • citrinos sulčių
  • 600 g varškės (pertrintos)
  • 4 kiaušinių 
  • 4 v. š. cukraus (ar pagal skonį)
  • žiupsnelio druskos 
  • 4 v. š. grietinės
  • 2 v. š. manų kruopų
  • 2 v. š. krakmolo
  • cinamono ar vanilės
Kaip gaminti 
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais, apšlakstykite citrinos sultimis. 
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius išsukite su cukrumi, druska, grietine, suberkite krakmolą ir manų kruopas, pagardinkite cinamonu ar vanile.
Baltymus išplakite ir atsargiai įmaišykite į masę. Galiausiai įmaišykite obuolius, sukrėskite į kepimo formą, išteptą sviestu ir apibarstytą manų kruopomis, ir kepkite apie 30–35 min. 
Patiekite šiek tiek atvėsintą ar visiškai atšaldytą.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.