Lengvai ir paprastai pagaminamas, tad išsikepkite ir pasilepinkite.
Varškės apkepas su obuoliais
Reikės:
- 2–3 obuolių
- citrinos sulčių
- 600 g varškės (pertrintos)
- 4 kiaušinių
- 4 v. š. cukraus (ar pagal skonį)
- žiupsnelio druskos
- 4 v. š. grietinės
- 2 v. š. manų kruopų
- 2 v. š. krakmolo
- cinamono ar vanilės
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais, apšlakstykite citrinos sultimis.
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius išsukite su cukrumi, druska, grietine, suberkite krakmolą ir manų kruopas, pagardinkite cinamonu ar vanile.
Baltymus išplakite ir atsargiai įmaišykite į masę. Galiausiai įmaišykite obuolius, sukrėskite į kepimo formą, išteptą sviestu ir apibarstytą manų kruopomis, ir kepkite apie 30–35 min.
Patiekite šiek tiek atvėsintą ar visiškai atšaldytą.